Hype of here to stay?

Manifesteren

Wat is manifesteren? 

De letterlijke betekenis van manifesteren is openbaren, bekendmaken. Het zichtbaar maken. Manifesteren van jouw dromen, verlangen door je er op te focussen en het naar je toe te trekken. Een realiteit creëren met je gedachten. Als je gaat voelen en geloven in positieve trek je dat naar je toe. Hetzelfde geldt voor negatieve dingen. Je herkent het vast wel. Je komt je bed komt en hebt het gevoel dat het een vervelende dag gaat worden en je blijft daar heel de dag in hangen. Je zoemt automatisch in op alles wat mis gaat en aan het einde van de dag voel je je helemaal op. Afgeschreven als een slechte dag. Dat gebeurt onbewust, maar als je je bewust op het positieve en je doelen gaat focussen gebeurt er hetzelfde. Je trekt het positieve naar je toe en je let extra op alles wat wél goed gaat. Ook geld dit voor doelen en dromen.   

 

Manifesteren kun je leren 

Het begint met de intentie. Wat wil jij manifesteren? Wat wil jij gaan bereiken. Dit kunnen grote doelen zijn of werken in kleinere stappen. Schrijf op wat je wilt bereiken in de toekomstige tijd. Focus je niet op hoe je het gaat bereiken maar op wat je gaat bereiken. Schrijf alsof je het al bereikt hebt en hoe dat voelt.  

 

Daarna ga je je intentie visualiseren. Fake it till you make it. Ga niet denken het is onrealistisch of het gaat toch nooit lukken. Je gaat je focussen op dat je zelf als weet en gelooft dat het gaat gebeuren. Hoe voel je je als je dit bereikt hebt? Bij het visualiseren van verschillende doelen helpt het ook om het letterlijk visueel te maken. Maak een moodboard met knipsels of bijvoorbeeld op Pinterest. Ook helpt het om tijdens een meditatie je voor te stellen hoe het voor jou is wanneer je dit hebt bereikt. Een korte meditatie van 5 minuten doet al wonderen. 

 

Als je je intentie hebt gezet en je doel gevisualiseerd ga je aan de slag met stappen maken op je doel te bereiken. Manifesteren is niet simpelweg wensen en afwachten. Je zet geen stappenplan op maar gaat aan de slag met wat je dichter bij je doel brengt. Je houdt je ogen open en grijpt kansen met beide handen aan. Belangrijk is om je intentie los te laten en er niet op te gaan fixeren of te veel gaan controleren. Laat het los en heb het vertrouwen in jezelf dat het naar je toe komt.