Wat is een…

Retraite

Wat is een retraite? 

Een retraite is een spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. De letterlijke vertaling van retraite is jezelf terugtrekken. Een retraite biedt de gelegenheid om in een groep met behulp van een begeleider even uit het dagelijks leven te stappen. Het helpt je om dichter bij jezelf te komen. Zonder afleidingen van mobiel telefoons, omgeving, mensen om je heen etc. Je kunt even onthaasten en onbereikbaar zijn. Tijd maken voor de essentie van het leven. Tijd om jouw oorsprong te ontdekken.  

 

De positieve effecten van een retraite 

Op retraite kun je slechte gewoontes en drukte thuislaten. Hierdoor kun je nieuwe invulling geven aan de vrijgekomen tijd en ervaren hoe het is om je te vervelen, om te luieren, te wandelen of te mediteren. Hierdoor kom je tot nieuwe ontdekkingen en positieve ervaringen.  

 

– Meer aandacht voor leven in het moment. Het leven zit vol met prachtige momenten. Door tijdens een retraite echt in het moment te zijn dring je door in de diepere lagen van jezelf. Je geest komt tot rust en je focus wordt sterker. Het moment wordt intenser beleefd en je geniet op een veel dieper niveau. 

– Minder stress. Tijdens een retraite keer je naar binnen. Zonder afleiding van buitenaf. Geen stress door werk, studie, thuis of de informatiestroom van media. Het is een periode om stil te staan bij het leven. De kans om in deze rustige dagen meer over jezelf te weten komen dan tijdens het drukke dagelijkse leven. 

– Vol nieuwe energie. Je geest en hart krijgen ruimte voor meer liefde, aandacht en energie. Door met een nieuwe frisse blik naar jezelf te kijken en naar de wereld om je heen.  

– Je komt dichter bij jezelf. Je komt als het waren in een flow van energie en je bewustwording wordt intensiever. Hierdoor worden het contact met mensen ook intensiever en je levensvragen beantwoord.  

 

Bekijk welke programma het beste bij jou past en ontdekt je oorsprong met Oorspronkeling.