Klinkt als…

Wat is een bore-out?

Wat is een bore-out? 

Een bore-out lijkt qua klachten en symptomen erg op een burn-out. Je bent moe, gestrest, prikkelbaar en hebt minder zelfvertrouwen en weinig interesse in je omgeving. Het verschil is dat bij een bore-out iemand vaak structureel te weinig uitdaging heeft. In bijvoorbeeld werk of studie. Als je een bore-out hebt ben je gestrest doordat je je verveelt. Hierdoor kom je de dag moeilijk door. Soms hebben mensen met een bore-out ooit een burn-out gehad. Daarna rustiger aan gaan doen. Hierdoor zijn ze onder niveau gewerkt wat leiden tot een bore-out. Dan is de burn-out nog niet is losgelaten. Daardoor is deze persoon gaan werken ‘met de handrem er op’.  

 

Purpose burn-out  

Wanneer iemand een purpose burn-out heeft, is dat aan de buitenkant nog niet zo zichtbaar. Iemand lijkt eigenlijk best aardig te functioneren. Toch ervaart deze persoon vaak te weinig energie. Dit uit zich vaak in moeheid, een korter lontje of een ‘down’ gevoel. De onderliggende reden blijkt vaak een gevoel van weinig zingeving of zelfs zinloosheid. 

 

Oorspronkeling helpt je bij een bore-out 

Oorspronkeling kan er voor je zijn om de blokkades en trauma’s van een bore-out of born-out los te laten. Ook hierbij passen eerder de korte behandeltrajecten dan een jaarprogramma. Als die persoon al wat langer aan het herstellen is en zich realiseert dat het werk wat hij of zij deed niet meer genoeg voldoening geeft, zou deze persoon eventueel een jaarprogramma kunnen starten om diens oorsprong te vinden.  

 

Bij een bore-out is het belangrijk om jezelf op te schonen. De focus is vooral gericht op de oorzaken van de bore-out. Bij een purpose burn-out gebruik je dezelfde technieken, maar is de focus meer op het vinden van je purpose, je oorsprong. Ons menselijke systeem bestaat uit meerdere lagen. Je fysieke laag, mentale laag, emotionele laag en spirituele laag. Een blokkade of trauma zoals een bore-out nestelt zich vaak in meerdere lagen. Bij Oorspronkeling gaan we aan de slag om de blokkade of trauma in één keer uit die lagen te verwijderen.  

 

Wat kan Oorspronkeling betekenen voor jou bij een Bore-out? 

Jezelf opschonen voor binnenuit in de verschillende lagen is altijd een goed idee maar vooral bij een burn-out. Tijdens het opschonen van jezelf gaan we op zoek naar jouw oorsprong.  

 

Bekijk welke programma het beste bij jou past en herstel na een bore-out door je oorsprong te vinden met Oorspronkeling.