Zin in!

Zingeving

Wat betekent zingeving? 

Aandacht voor zingeving in je leven vinden we steeds belangrijker. Maar wat is zingeving precies en hoe kun jij het toepassen in jouw routine? Zingeving is de betekenis van het leven voor jou. De zingeving van het leven is dus voor iedereen uniek. Een betekenisvol leven met een levensmissie. Zodra je die hebt ontdekt zal je meer zingeving in je leven voelen en ga je leven vanuit een flow. Zingeving en je levensmissie hebben een link met elkaar. In marketing termen wordt dit de purpose (van een merk) genoemd. Een begrip dat tegenwoordig ook wel naar mensen vertaald wordt. Bij Oorspronkeling noemen we dit het leven vanuit je oorsprong. Tijdens je leven echt doen wat je hier te doen hebt. 

  

Een levensmissie kan je op meerdere lagen bekijken. Sommige theorieën gaan vooral uit van je eigen waarden en hoe je hier trouw aan kunt blijven. Andere theorieën leggen de relatie met ‘in de flow zijn’. Ook zijn er theorieën die daarnaast een spirituele laag toevoegen. In het dagelijks leven gaan we meestal uit van onze mentale laag. Soms wordt daar ook de emotionele laag en de fysieke laag bijgevoegd. Maar zelden wordt ook die spirituele laag meegenomen. Al die lagen samen vormen ons menselijk systeem.  

 

Je leven wordt zinvoller 

Zelfs de weg er naar toe zorgt er al voor dat je leven zinvol wordt. Als jij je levensmissie, je purpose gaat ontdekken kijk je op een nieuwe manier naar je leven. Alleen al het besef dat je je leven zelf kan sturen, verandert je perspectief. Ga je samen met Oorspronkeling op zoek naar jouw zingeving? Tijdens een traject ga je gedurende een jaar de vijf fasen van het komma-model van Oorspronkeling doorlopen. In iedere fase ervaar je oefeningen en maak je opdrachten, die steeds speciaal voor dit traject zijn samengesteld. Een optimale combinatie van zweverige en zakelijke methodes. Met keuze uit bijvoorbeeld online only of in een groep. Vind je purpose met Oorspronkeling. Meld je aan voor een vrijblijvende intake.