gezien op youtube

Waarom zou ik m’n purpose moeten vinden?

Waarom zou ik m’n purpose moeten vinden?

Ik doe dan altijd m’n best om die vraag niet meteen de verbeteren. Want je móét natuurlijk helemaal niets. Al zeker niet van mij. Maar omdat nou meteen te zeggen vind ik ook zo bijdehand. 

 

In deze video krijg je het antwoord op deze vraag van me en ik heb een leuke uitdaging voor jou!  

 

Ik ben Jacobien van Oorspronkeling en ik help ambitieuze carrierevrouwen die zichzelf afvragen ‘is dit nou alles?’ om hun échte antwoorden te vinden  

 

Deze vraag krijg ik best wel vaak. Logisch ook, want het gaat tegenwoordig best vaak over je purpose. Kijk, ik las er net een stukje over in een magazine. Leuk blad trouwens.   

 

Het antwoord op deze vraag is niet zo moeilijk, maar ik heb er wel even de tijd voor nodig. 

 

Je purpose vinden maakt je leven namelijk leuker, makkelijker, rijker en zinvoller. Laat me dat een beetje verder uitleggen. 

 

Ik begin bij Leuker: in ons leven worden we vaak gevraagd om iets beter te worden in de dingen die we nog niet zo goed kunnen. De vijfjes moeten een zeven worden. Terwijl de dingen die we al goed kunnen vaak minder aandacht krijgen. En dat zijn vaak ook juist de dingen die we graag doen. 

De kans is aanwezig dat je die mindset onbewust meeneemt in de rest van je leven. Bij het leven vanuit je purpose is het precies andersom. Dan ga je juist je natuurlijke talenten inzetten voor iets wat je geweldig vindt. Een heel stuk leuker dus. 

 

Je leven wordt ook makkelijker. Heb je wel eens bijgehouden hoeveel beslissingen we maken op een dag? In een week? In een maand? Hoe zou het zijn als je een groot aantal van die beslissingen veel sneller en makkelijker kan maken? 

Dat is namelijk wat er gebeurt als je je purpose ontdekt. Ineens heb je een groter doel, waar je heel veel beslissingen aan spiegelt. Heel makkelijk. Wat een energie en tijd scheelt dat zeg! 

 

Je leven wordt ook rijker. In de brede zin, omdat je purpose volgen per definitie inhoudt dat je een ander helpt. En dat voelt heel rijk. En als je gaat doen waar je van nature al goed in bent en wat je leuk vindt is het niet zo raar als je daar een expert in wordt. Hoe groter jouw expertiser, hoe schaarser je wordt. 

En je kent wel de oude marktwet: dat wat schaars is, kost meer. Zo wordt je leven op meerdere manieren rijker. 

 

Ook wordt je leven zinvoller. We willen allemaal zingeving ervaren, dat is een universele menselijke behoefte. We willen allemaal iets betekenen. Voor een ander of voor de wereld. En dat is precies wat onderdeel van je purpose is; iets betekenen voor iets of iemand anders.  

 

Nu heb ik een vraag aan jou: op welke manier heeft jou leven iets anders nodig? Mag het leuker, makkelijker, rijker of zinvoller?  

Altijd de nieuwste tips en tricks zien?

Wil je geen video missen?

Abonneer je dan op dit youtube-kanaal en de nieuwste video’s komen jouw kant op!