Leven vanuit joúw oorsprong

This is why

Waarom zou je meedoen?

Kijk, je oorsprong ontdekken is eenvoudig, maar niet makkelijk. Nu ben ik er van overtuigd dat het je uiteindelijk in je eentje ook wel gaat lukken. Daar ben je slim genoeg voor. Zo heb ik het zelf ook gedaan. Maar tjongejonge, dat duurde wel een tijd. En het leidde via heel wat omwegen. Zelfs een paar foute afslagen. Omdat ik niemand had, die me de weg kon wijzen. Die met me mee kon denken. Of voelen. Die voor mij kon duiden wat ik allemaal tegenkwam.

Vind ook jouw antwoord

Als jij inmiddels klaar bent met jezelf steeds af te vragen: ‘is dit alles?’, dan is het tijd. Tijd om naar binnen te gaan. Dan wil je geen jaren zoeken, zoals ik. Dan wil je je antwoorden vinden. Op een efficiënte, gestructureerde manier, ontwikkeld door iemand die er verstand van heeft. Iemand die met je mee kan denken en voelen. Die kan duiden wat je tegenkomt op je pad. Die snapt waar je vandaan komt. En waar je naar toe wilt. En het beste met je voor heeft.

Jacobien

High expectations

Wat mag je verwachten?

Gedurende een jaar doorloop je de vijf fasen van het komma-model van Oorspronkeling, waarin je zowel live als online aan de slag gaat. In iedere fase ervaar je oefeningen en maak je opdrachten, die steeds speciaal voor dit traject zijn samengesteld. Een optimale combinatie van zweverige en zakelijke methodes.  

Sommige kennis is misschien al eeuwenoud, de techniek is helemaal van nu. De huiswerkopdrachten doe je in een online leeromgeving en we spreken elkaar online tijdens de webinars. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, zien we elkaar daarnaast regelmatig live voor ceremonies en energetische behandelingen. 

Personal healer

Over Jacobien Meijering

In de afgelopen tijd heb ik vele prachtige energetische behandelingen mogen geven, waar bijzondere resultaten werden behaald voor en met mijn cliënten. Soms heftig, soms ontroerend, meestal met opluchting en áltijd met verwondering.

Steeds vaker kreeg ik de vraag om ook te helpen om hun oorsprong te ontdekken. Nou graag! Ik leef zelf vanuit mijn oorsprong en dat maak ik graag voor iedereen mogelijk. Dát is waarom ik doe wat ik doe.

En dan nog iets

Nog iets over mij. Na mijn studie bedrijfskunde in Groningen startte ik als marketeer van Zwitsal en won ik een paar grote prijzen (zelfs een Effie!). Ik werd gevraagd om op congressen te spreken, werd geïnterviewd door vakbladen. Op papier was ik heel succesvol maar ondertussen hoorde ik ook dat stemmetje: ‘Is dit nou alles?’. Steeds luider.

Ik had een burn-out nodig om er ècht naar te gaan luisteren. Ik startte een speurtocht naar wat ik hier ècht te doen heb, die zo’n vijf jaar duurde. Inmiddels weet ik précies wat ik hier te doen heb, wat míjn oorsprong is. En daar help ik jou ook graag bij.

Een mix van zakelijk & zweverig

Mijn ervaringen

zij leven al vanuit hun oorsprong

don’t believe me; believe my clients

5 stars

Jacobien, je bent toegankelijk, de gesprekken lopen als vanzelf en voelen vanaf het eerste moment vertrouwd. Je lijkt steeds te toveren met licht en liefde, terwijl ik mijzelf steeds beter leer kennen.

Berend van den Berge

Eigenaar, BEAR Crowd B.V.
Berend
5 stars

Ik ben Jacobien ontzettend dankbaar! Was ik haar maar eerder tegen gekomen.. het is zo fijn om mijzelf steeds beter te leren kennen!​

Anton Steijn

Eigenaar & coach, Steijn Coaching
Anton
4.5 stars

Ik heb geleerd om mij te richten op wat ik graag wil, in plaats van veel tijd bezig te zijn met wat ik allemaal niet wil of anders wil. Leren vertrouwen op de toekomst. Ik ben op zoek gegaan naar mijn behoeften, waarden en wensen.

C.

5 stappen

Wat we gaan behandelen

Dit persoonlijke ontwikkelingstraject start met een scan van Ik. Wie ben ik op dit moment? Hoe staat mijn leven er op dit moment voor? Door je bewust te worden van wie je impliciet bent, maak je je klaar om jezelf te ontwikkelen.

Naar binnen en buiten

Na deze scan is het tijd om te gaan ervaren. Diep ín de comfortzone èn ver erbuiten. Iedereen die zichzelf wil ontwikkelen, doet er goed aan zichzelf steeds af te vragen: ‘Hoe reageer ik op deze ervaring?’. Beïnvloedt deze situatie mijn overtuigingen? Of hoe ik in het leven sta?

Transformeren kun je leren

Als blijkt dat sommige automatische reacties en patronen tegenwoordig niet meer zo wenselijk zijn, is het tijd om ze te transformeren. Tijdens het transformeren van je patronen wordt vaak een diepe, persoonlijke waarheid blootgelegd.

Diepe waarheid

Vaak blijkt er een nauwe samenhang te zijn tussen die diepe persoonlijke waarheid en jouw oorsprong. Deze oorsprong ontdekken voelt voor velen als thuiskomen. Thuiskomen bij jezelf. Dat wil je wel van de daken schreeuwen. Bij wijze van spreke dan. Nu is het belangrijk om jouw oorsprong te verankeren in de werkelijkheid. Als je jouw persoonlijke manifest koppelt aan jouw doelgroep ontstaat een werkelijk oorspronkelijk concept.

Ontdek het antwoord op je vragen

Wie ben ik ècht?

Welke persoonlijkheden huizen in mij?

Door welke brillen kijk ik naar het leven?

Welke overtuigingen zijn van mezelf? En welke heb ik overgenomen?

Hoe is mijn leven?

Hoe voelt mijn leven nu aan?

Wat heb ik te doen in mijn leven?

Hoe manifesteer ik mijn mooiste leven?

Hoe wil ik veranderen?

Welke patronen wil ik loslaten?

Hoe reageer ik op bijzondere ervaringen?

Hoe kom ik meer in de flow?

Wat is míj́n waarheid?

Wat is mijn oorsprong?

Hoe ziet mijn manifest er uit?

Hoe leef ik vanuit mijn oorsprong?

Hoe zou het zijn?

Naar binnen gaan en daar jóuw
antwoord vinden. Jóuw kern. Jóuw
oorsprong. Dat wat jij in de wereld te
brengen hebt. Jouw alles.

Naar binnen gaan en daar jóuw antwoord vinden. Jóuw kern. Jóuw oorsprong. Dat wat jij in de wereld te brengen hebt. Jouw alles.

See for yourself

Een voorproefje

Wil jij ontdekken hoe het is om de online cursus te doorlopen? Om je een idee te geven van de online experience hebben we een deel van de cursus gratis beschikbaar gesteld. Je kunt het vinden door op de onderstaande knop te klikken.

Choose wisely

Verschillende behoeftes,
verschillende trajecten

In een jaar je oorsprong ontdekken. Op jouw manier. In een duidelijk en efficiënt traject. Begint het al een beetje te kriebelen? Misschien zie je al een beetje voor je, hoe het is om vanuit je oorsprong te leven.

Wat je nu ook voelt, ik belóóf je dat je je oorsprong vindt. Ik besef ook dat dat misschien overweldigt omdat het nog vaag is en ver voelt. Maar het mooie is: elke reis begint met een enkele stap. En dat is je keuze maken voor één van deze opties.

Kies jij voor Helemaal online, op je eigen tempo? Of juist in een Groep in een vaststaand tempo? Of liever helemaal tailormade in een luxe VIP versie

Helemaal online

Na een kick off tijdens een webinar start jouw traject. Iedere week komt een nieuwe opdracht of oefening online. Steeds krijg je in een video uitleg van wat je mag doen. Lekker in je eigen tempo. Even een weekje geen tijd? Geen probleem!

De experiences kies je naar eigen smaak. Misschien volg je ze bij Oorspronkeling of juist bij een ander. Uiteraard kan je tussendoor even sparren, als je daar behoefte aan hebt.

Wil jij dus helemaal zelf in charge zijn van jouw jaar? Dan is dit traject echt iets voor jou.

Gezellig in een groep

Na een individuele kennismakingsbehandeling van en met Jacobien, start het groepstraject met een live kick off dag. Hierin maak je kennis met elkaar, waarbij de nadruk ligt op het laten ontstaan van een positieve groepsdynamiek.

Gedurende het jaar volgen nog 11 live dagen met dezelfde groep. Daarnaast volgen we 16 webinars, ook weer met z’n allen. Dat is niet alleen gezellig, maar ook functioneel. Je spreekt commitment uit naar elkaar èn resoneert mee met elkaars thema’s, waardoor je ontwikkeling nog dieper gaat.

Wil jij dus wèl je eigen ontwikkeling maar mèt de energie van een groep like-minded people? Dan is dit traject iets voor jou.

Very very VIP

Na een kennismakingsbehandeling van en met Jacobien, worden jij en je buddy (bijvoorbeeld je partner of een goede vriend of vriendin) uitgenodigd voor de VIP kick off dag. Klinkt lekker luxe, toch? VIP.  Uiteraard sta jij gedurende deze dag centraal en wordt jouw buddy gevraagd om jou te ondersteunen. Tijdens deze kick off èn gedurende de rest van het traject. Je buddy ontvangt daarom ook een mini-behandeling, zodat hij of zij ook het energetische deel van jouw traject goed kan begrijpen.

Tijdens de andere 11 live dagen en de 16 online 1-op-1 meetings werk je intensief samen met Jacobien. Heel veel persoonlijke aandacht dus. Wil jij dus ècht leren van de meester in een lekker luxe traject? Dan is dit traject iets voor jou?

Wil jij dus ècht leren van de Jacobien zelf in een lekker luxe traject? Dan is dit traject iets voor jou?

Op een rijtje

Welk traject kies jij?

DIY

Online Only

Helemaal DIY, in je eigen tempo. Ben jij graag zelf in charge? Kies dan voor online.

 • 24/7 toegang tot je persoonlijke webomgeving met daarin:
 • meer dan 70 uitleg video’s
 • meer dan 100 korte opdrachten
 • een digitaal werkboek
 • toegankelijk via desktop, ipad & mobile

en óók nog

 • 1 online kick off webinar

Met z’n allen

Gezellig in een groep

Wil jij gezellig in een kleine groep starten onder begeleiding van Jacobien, zodat jij en je groepsgenoten elkaar versterken in je ontwikkeling? Kies dan Groep.

 • Alles uit het Online traject

èn

 • 12 live dagen, waarvan
 • 3 ceremonies door experts
 • 16 webinars
 • diepgaand contact met je groepsgenoten

en óók nog

 • 1 gratis 1-op-1 kennismakingsbehandeling t.w.v. €300,-

Deluxe

Very very VIP

Lekker luxe en exclusief in een 1-op-1 traject met Jacobien? Leer dan een jaar lang van de grondlegger van Oorspronkeling en kies VIP.

 • Alles uit het Online traject

èn

 • 12 luxe live dagen, waarvan
 • 3 ceremonies door experts
 • 16 online meetings
 • 3 connectie-sessies met je buddy (je partner of beste vriend(in))
 • sterke verbinding met Jacobien

en óók nog

 • 1 gratis 1-0p-1 VIP kennismakingsbehandeling voor jezelf èn je buddy t.w.v. €350,-
 • 1 gratis 1-op-1 VIP Buddy kennismakingsbehandeling voor je buddy t.w.v. €100,-

Questions, anyone?

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd ben ik kwijt met de huiswerkopdrachten?

De huiswerkopdrachten zijn niet heel moeilijk, maar wel uitdagend. Je wordt steeds uitgenodigd om in jezelf op zoek te gaan naar de antwoorden. Soms zul je de antwoorden makkelijk vinden, terwijl andere opdrachten wat meer tijd vragen. Ik raad iedereen aan om de opdracht direct te lezen, zodra deze beschikbaar is geworden. Op die manier krijgt je onderbewuste de kans om met antwoorden te komen. Soms komen die meteen, maar minstens zo vaak komen ze op momenten dat je juist niet er mee bezig bent. Onder de douche, als je onderweg bent, als je net wakker wordt. Om je toch een indicatie te geven; neem voor iedere opdracht zo’n twee a drie uur de tijd.

Hoe moeilijk zijn de opdrachten?

De opdrachten zijn niet heel moeilijk, omdat ze allemaal over jezelf gaan. Ze zijn wel uitdagend. Ergens in jezelf liggen de antwoorden. Sommige liggen aan de oppervlakte en zul je makkelijk kunnen vinden. Anderen liggen wat dieper en lijken daardoor moeilijker. Belangrijk is om steeds het vertrouwen te hebben, dat jij alle antwoorden weet. Dat maakt het makkelijk.

Zijn deze trajecten voor iedereen?

Ja en nee. Iedereen die geïnteresseerd is om zichzelf te ontwikkelen, is welkom. Daarbij helpt het als je nieuwsgierig bent en zelf de verantwoordelijkheid wilt nemen voor die ontwikkeling. Soms is dat makkelijk, soms is dat even doorbijten. In die zin is iedereen welkom. De trajecten zijn niet geschikt voor mensen die verwachten dat het werk voor hen wordt gedaan en die alles liever bij het oude willen laten.

Voor het groepstraject en het VIP traject is nog een aanvullende vereiste: de Klik. Een jaar lang gezamenlijk met elkaar optrekken is behoorlijk intens. Daarbij is het erg belangrijk dat er een Klik is. Voordat je het groep- of VIPtraject kan starten, wordt een kennismakingsbehandeling gepland. Dit vindt face to face plaats en biedt jou de mogelijkheid om alvast te ervaren hoe het is om met Jacobien te werken op een energetische manier. Bovendien is dan ook direct duidelijk of er een Klik is. Pas als die Klik er is, kan je het traject in gaan.

Wat bedoel je met een experience?

Letterlijk vertaald is een experience een ervaring. We hebben iedere dagen honderden ervaringen. Met de experiences in deze trajecten bedoel ik geplande experiences, die je juist niet zo vaak meemaakt. Hierdoor beleef je ze bewuster, waardoor ook je je ook bewuster bent van de effecten. Ervaringen zijn de basis van persoonlijke ontwikkeling. Volgens Pine & Gilmore zijn er 4 categorieën experiences. Deze komen allemaal terug in dit traject. In de vorm van boeken lezen, films kijken, musea bezoeken en ceremonies bijwonen. Oorspronkeling helpt je door het maken van een voorselectie van de meest geschikte experiences in dit traject.  Een menukaart van experiences als het ware. Daarbinnen heb jij de uiteindelijke keuze, zodat het traject ook ècht bij jou past.

Hoe zien de ceremonies er uit?

Onderdeel van het traject is dat je drie ceremoniële experiences volgt. In het online traject heb je de keuze om de ceremonies bij Oorspronkeling te volgen of bijvoorbeeld dichter bij jou in de buurt. Uiteraard mag je altijd overleggen of een bepaalde ceremonie de juiste keuze is in dit traject. In het groepstraject en het VIPtraject zijn de ceremonies inbegrepen. Deze worden altijd door Oorspronkeling georganiseerd.

Hoewel iedere ceremonie verschillend is, is er altijd een bepaalde volgorde. De dag van de ceremonie start altijd op een relaxte manier, waarin je tot rust komt. Je wordt gevraagd om terug te kijken of wat je tot nu toe hebt ontdekt in de aanloop naar de ceremonie en welk onderwerp vandaag het meeste aandacht verdiept. Dit doen we op een aantal manier. Dit is de basis voor je intentie – een soort vraag die je beantwoord zou willen krijgen. Daarbij is uiteraard ruimte om vragen te stellen over je intentie en over de ceremonie. Vaak volgt dan een wandeling of een andere ontspannende activiteit.

Daarna volgt een verdere uitleg en krijg je instructies over de ceremonie. Soms nodigt Oorspronkeling hiervoor een andere expert uit als ceremonieleider, soms leidt ze zelf de ceremonie. Als iedereen gereed is, starten we met de ceremonie. Aan het einde van de ceremonie wordt deze gezamenlijk afgesloten.

Na afloop is er ruim de tijd om je ervaringen te delen, vragen te stellen en duiding te krijgen. Er is altijd iets te eten en te drinken en de mogelijkheid om jezelf op te frissen als dat prettig voelt. Pas als iedereen zich weel helemaal goed en fris voelt, sluiten we de ceremonie-dag af. In de dagen na de ceremonie is er ruimte om nog aanvullende vragen te stellen en je ervaringen te delen.

Kan ik ook een losse ceremonie bijwonen?

Ja, dat kan. In de Agenda op deze site vind je de verschillende ceremonies voor de komende tijd. Deze kun je direct boeken. Je wordt dan naar de betalingsmodule geleidt. Zodra je betaald hebt, ontvang je de factuur en is jouw plekje gereserveerd. In aanloop van de ceremonie ontvang je aanvullende informatie ter voorbereiding.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Hoewel de inhoud van iedere behandeling verschillend is, zijn er toch een aantal elementen die steeds weer voorkomen. Voor de start van een behandeling heb je een intakeformulier ingevuld. Deze vragen bespreken we aan het begin. Vaak blijken de antwoorden een aanleiding tot verdiepende vragen te zijn. Bij de eerste behandeling duurt dit deel van de afspraak vaak wat langer (variërend van 30 tot 60 minuten) dan bij een volgende afspraak. Vaak ontdekken we in jouw antwoorden al een paar aanwijzingen waar we later mee gaan werken.

Na de vragen doen we een aantal oefeningen, vaak met aandacht voor de ademhaling. Door deze oefeningen maken we verbinding met ons hogere zelf en alle lagen in ons systeem. Op die manier kunnen we tijdens het vervolg van de afspraak makkelijk naar de oorzaak van je klachten of je thema.

Als we de verbinding hebben gemaakt gaan we staan. Je zoekt een prettige plek in de ruimte. Ik ga achter je staan en hou je heel licht vast, met mijn rechterhand op je schouder en mijn linkerhand op je bekken. Vervolgens vraag ik aan jouw hogere zelf of we een verbinding hebben en als dat het geval is, wordt je naar me toe getrokken. Alsof er een magneet aan je trekt. Je lijkt naar achteren te vallen. Om die reden sta ik achter je. Bij de eerste keer vinden de meeste mensen dit een vreemd gevoel, zelfs een beetje eng en onverklaarbaar. Het naar achteren vallen betekent dat jouw lichaam ‘ja’ zegt. Jouw lichaam fungeert als een pendel gedurende de behandeling.

Ik stel heel veel vragen aan jouw lichaam en steeds zal het ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden. Je lichaam geeft ook aanwijzingen. Soms zal een lichaamsdeel beginnen te kriebelen, te prikken of zelfs pijn te doen. Dat is een belangrijke aanwijzing. Vaak spreekt het lichaam door letterlijk iets uit te beelden, wat eigenlijk figuurlijk bedoeld is. Als je handen bijvoorbeeld verkrampen is er vaak iets in het dagelijks leven waar je krampachtig aan vast wil houden. Als je pijn in je oor voelt, is er in het dagelijks leven waarschijnlijk iets dat je niet wilt horen. Of voel jij je niet gehoord. Het is dus belangrijk om tijdens de behandeling uit te spreken wat je voelt in je lijf.

Tijdens een behandeling kunnen er allerlei emoties opkomen. Wie weet voel je pijn of verdriet. Of juist opluchting en vrolijkheid. Deze kunnen van het ene op het andere moment veranderen, omdat er een nieuw onderwerp komt opborrelen.

Na ongeveer zo’n 60 minuten staan komt het einde van de behandeling in zicht. Soms geeft het aan dat in een vervolgbehandeling nog meer mag worden in gegaan op hetzelfde thema. Vaak is het lichaam dan rustig en ontspannen. Samen verankeren we alles wat verandert is.

Tenslotte bespreken we kort wat er is gebeurt en waar eventueel nog aan gewerkt mag worden. Je krijgt een paar tips voor de rest van de dag en ook voor komende dagen. En indien nodig maken we een vervolgafspraak.

Kan ik ook een losstaande behandeling boeken?

Het kortste behandeltraject bestaat uit drie behandelingen. Vaak is er veel ongeloof na de eerste en tweede behandeling. Dan is het lastig om het vertrouwen te hebben dat alles wat is losgelaten ook echt weg blijft. Daarom adviseert Oorspronkeling om minimaal drie behandelingen te doen.

Kan ik gespreid betalen?

Ja, je betaalt de trajecten van Oorspronkeling per maand, gedurende 12 maanden. Hiervoor vul je een automatische incasso in, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. De eerste betaling moet je zelf doen, waarmee je direct goedkeuring geeft voor de overige 11 incasso’s. De incasso’s vinden maandelijks rond de 25e van de maand plaats. Zorg er dus voor dat er dan altijd voldoende saldo op je rekening staat.  Wil je liever in één keer betalen? Dat kan uiteraard ook. Je krijgt dan zelfs één maand gratis!

Kan ik in één keer betalen?

Jazeker. De prijzen van de trajecten die zijn weergegeven, zijn per maand. Als je liever in één wilt betalen, kan dat natuurlijk ook. Dan krijg je zelfs één maand gratis. In de betaalmodule van deze site geef je aan dat je liever in één keer wilt betalen. Als je via ideal je betaling hebt gedaan, ontvang je de factuur in je inbox.

Krijg ik korting als ik in één keer betaal?

Ja. Je krijgt zeker korting als je in één keer betaald, maar liefst één maand gratis.

Hoe gaat de betaling als ik in één keer betaal?

In de betaalmodule van deze site geef je aan dat je graag in één keer wilt betalen. De korting wordt dan direct verrekend. Als je via ideal je betaling hebt gedaan, ontvang je de factuur in je inbox.

Hoe gaat de betaling als ik maandelijks wil betalen?

In de betaalmodule van deze site geef je aan dat je graag maandelijks wilt betalen. De maandelijkse betaling gaat door middel van een automatische incasso. De eerste termijn betaal je direct via ideal. Daarmee geef je direct je goedkeuring voor de overige 11 incasso’s. De incasso’s vinden maandelijks rond de 25e van de maand plaats. Zorg er dus voor dat er dan altijd voldoende saldo op je rekening staat.

Krijg ik mijn geld terug als ik niet tevreden ben?

Ja, je krijgt je geld terug als je niet 100% tevreden bent. Als je al een deel van het traject hebt gevolgd, verrekenen we het bedrag naar rato. Uiteraard is het interessant voor ons om te horen, wat de reden is waarom je niet tevreden bent. Als je dat met ons wilt delen, kunnen we er van leren. Hoeft niet, mag wel.

Krijg ik een factuur?

Ja, je krijgt een factuur in je inbox, zodra je de betaling hebt gedaan.

Kan je de term coaching op de factuur zetten?

Standaard staat er ‘leertraject online’, ‘leertraject groep’ of ‘leertraject VIP’ op de factuur, afhankelijk van je gekozen traject. Als je dit graag anders ziet, neem dan contact op met jacobien@oorspronkeling.nl

Kan je de factuur op naam van mijn werkgever zetten?

Standaard staat op de factuur de naam die jij ingeeft. Het is daarbij mogelijk om als bedrijfsnaam de naam van je werkgever in te vullen. Wanneer het nodig is om een specifieke afdeling, purchase order of iets anders te vermelden, gebruik hier dan het optionele invulveld ‘o.v.v.’ voor.

Kan ik een deel van de factuur prive betalen en een ander deel door mijn werkgever laten betalen?

Jazeker, dit is mogelijk. Neem dan contact op met jacobien@oorspronkeling.nl voor de details.

Kan ik dit opvoeren voor de belasting als leertraject?

Ja, dat kan zeker in 2021. De factuur zoals je die ontvangt voldoet aan de vereisten voor de belastingdienst. Na 2021 verandert de regeling, dus maak er nu gebruik van.

Neem contact op

Zijn er nog vragen?

Als je eenmaal dat stemmetje hebt gehoord én je durft er naar te luisteren, dan feliciteer ik je. Met je lef. Met de verdieping in je leven. Met jezelf.

Het belooft een magische reis te worden. Klinkt spannend he? Een beetje eng of onwennig misschien. Wie weet heb je geen idee waar je moet beginnen.

Wat je ook voelt, ik beloof je dat je je oorsprong gaat vinden. Laat mij je helpen. That’s what I do best.

Plan een vrijblijvende afspraak in en ontvang het steuntje dat je nodig hebt.