MANIFEST

MISSIE

&


Mijn manifest

De meeste mensen streven naar een gelukkig leven. Daar is niets mis mee. Maar makkelijk is het niet, om altijd gelukkig te zijn. Eenvoudiger is het om een vervullend leven te leiden. Een leven waar je trots op bent, als je op je 90ste terugkijkt. De makkelijkste manier om dat voor elkaar te krijgen begint met het (her-)ontdekken van je oorspronkelijke sprankel oftewel je oer-sprankel. ‘Je wat?’ Let me explain. 

Iedereen wordt geboren met een missie wat jij hier komt doen op deze prachtige aarde. Dat is je originele -oorspronkelijke- levensdoel voor je leven hier. Daar ga je van stralen, van sprankelen. Je oer-sprankel. Ook krijg je een setje superkrachten om mee te werken. Gedurende je hele leven kan je die inzetten. Daarnaast heeft iedereen een aantal persoonlijke blokkades, die je mag overwinnen om je levensmissie te volbrengen. A little game called ‘het leven’. 

Veel mensen vergeten hun levensmissie. Leven niet volgens hun oer-sprankel. Je kan feitelijk prima 90 jaar worden zonder dat je naar je oorspronkelijke sprankel hebt geleefd. Het is wèl heel jammer. 

Je leven wordt namelijk een stuk leuker, rijker, makkelijker en zinvoller als naar je oorspronkelijke sprankel leeft.

En aan die innerlijke blokkades werkt. Je oer-sprankel weten werkt bovendien als een kompas. Alles wat op je pad komt kan je er aan toetsen. ‘Brengt dit me wel of niet dichter bij het leven van mijn oer-sprankel?’ 

 

Dit geeft een gevoel van vrijheid, omdat je nu niet bang hoeft te zijn dat je iets mist omdat je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Alleen om een einde te maken aan je eigen FOMO (Fear of Missing Out) zou je al je oorspronkelijke sprankel gaan vinden. Een nog belangrijkere reden is de volgende: 

Als jij je oer-sprankel vindt en er naar gaat leven, maak jij de wereld een beetje mooier.

 ‘Ik?’ Ja, jij! Hoe dan?

Nou, in essentie is iedere oorspronkelijke sprankel positief, omdat het altijd gaat over jezelf in relatie tot een ander staat. Het bestaat uit een actie die jij ‘moet’ doen, met een positief gevolg voor een ander. 

Tuurlijk mag je iets voor je zelf doen. Dat geeft soms geluk. Geluk is alleen slechts vaak van tijdelijke aard. Het gelukkige gevoel vervliegt snel. Stel je maar eens voor: als je vorig jaar een target hebt gehaald en een bonus kreeg, voelde dat toen heerlijk. Nu is dat moment al lang voorbij, net als dat gelukkige gevoel. Daarom is een gelukkig leven ook zo lastig te bereiken. 

Als je iets voor een ander of iets anders doet, geeft dat voldoening. Voldoening blijft, ook nadat het moment al lang voorbij is. Een gelukkig leven is voor jezelf. Een vervullend leven is mèt een ander. Als iedereen zijn oer-sprankel leeft, doet iedereen dus iets goeds in relatie tot een ander. Zo wordt de wereld uiteindelijk een nog mooiere plek. 


Mijn missie

De wereld een nog mooiere plek maken; het kan Jacobien niet snel genoeg gaan. Daarom  helpt ze zoveel mogelijk mensen om hun innerlijke blokkades op te lossen en los te laten. Soms is de aanleiding een burn-out, soms een energielek, soms een knagend gevoel van ‘is dit alles?’ en soms een verlangen om grootser te leven. Hoe verschillend de aanleidingen ook zijn, de onderliggende wens is opvallend vaak hetzelfde: meer uit het leven halen. En daar helpt Jacobien graag bij. 

Ruimte scheppen voor het verbinden met je eigen oorsprong en het manifesteren vanuit die oorsprong – dat is hoe Jacobien dat doet. 

Ze bekrachtigt mensen door innerlijke blokkades op te lossen, door met een andere bril naar levensverhalen te kijken en zo een rode draad te ontdekken. Ze helpt met creatief bouwen aan originele en passende concepten en brengt verbindingen tot stand. En dit draagt ze graag uit door verhalen te vertellen en te delen. 

Doe je mee om de wereld een beetje mooier te maken? Word dan ook Oorspronkeling!