Wie ben je écht?

Jezelf leren kennen

 
Vraag jij jezelf wel eens: ‘Is dit nou alles’? Twijfel je over je baan, je relatie, je vrienden of jezelf? Help jezelf door jezelf (beter) te leren kennen. Zelfkennis maak jouw leven makkelijker én vooral een stuk leuker. Jij bent de sleutel tot jouw succes. Je bent steeds aan het ontwikkelen, groeien en aan het veranderen maar in je leven vlieg je door vele momenten op automatische piloot. Voor je het zelf door hebt kunnen je behoefte veranderen en kun je je identiteit kwijtraken. Jezelf leren kennen is voor iedereen belangrijk en helpt je in jouw leven.  
 


Het verliezen van je identiteit 

Heb jij het gevoel dat je jezelf kwijt bent? Zit je al langer niet lekker in je vel maar weet je niet precies waardoor? Of voelt je baan, hobby’s of een ander aspect van je leven doelloos? Verg geen oordeel over deze gevoelens maar ga terug naar de kern. Jezelf leren kennen is een langdurig proces. Een proces dat bij iedereen anders verloopt en bestaat uit voelen, praten, denken, schrijven en doen. 
 


Jezelf weer leren kennen 

Jezelf leren kennen kan een moeilijke opgaven zijn. Het helpt om te beginnen met jezelf persoonlijke vragen te stellen. Schrijf ze op in een boekje of typ ze uit. Vragen waar jezelf antwoord op zou willen hebben of vragen die je helpen bij het vinden van je identiteit. Deze 10 vragen kunnen je helpen een begin te maken: 
Waar word ik blij van? Waarvan krijg ik energie? 
Wat maakt mij boos of gefrustreerd? 
Wie vind ik inspirerend? En waarom? 
Waar ben ik bang voor? 
Waar ligt mijn passie? Waar word ik enthousiast van?  
Waar ben ik dankbaar voor? 
Wat helpt me om uit een dipje te komen? 
Waar voel ik me veilig? 
Wat is jouw grootste valkuil? 
Waar ben ik het meest trots op? 
 
Wil jij op zoek naar jouw purpose en jezelf leren kennen? Vind het traject wat bij jouw wensen past.