gezien op youtube

Hoe kan ik mezelf sneller ontwikkelen?

Hoe kan ik mezelf sneller ontwikkelen?

Ah, die is lekker eager, denk ik als ik deze vraag krijg. En dat is ook meteen een uitdaging. 

 

In deze video lek ik je uit waarom dat uitdaging én je krijg natuurlijk antwoord op deze vraag. Op het eind heb ik ook nog een leuke uitdaging voor je. 

 

  • logo in beeld-

Ik ben Jacobien van Oorspronkeling en ik help ambitieuze carrierevrouwen die zichzelf afvragen ‘is dit nou alles?’ om hun échte antwoorden te vinden  

 

Ik krijg deze vraag regelmatig, juist omdat ik veel ambitieuze vrouwen en mannen spreek. En die weten dat alleen inhoudelijke kennis niet genoeg is. Jezelf persoonlijk ontwikkelen is ook een goed idee. 

 

Het antwoord is heel simpel, maar kan best lastig zijn in de praktijk. Zeker als je jezelf snéller wilt ontwikkelen. 

 

Om jezelf nog meer te ontwikkelen moet je namelijk niet sneller gaan, maar juist even stil worden. Je moet namelijk weer leren voelen. En dat gaat het best als je even stil bent. 

 

Dat voelen, dat zijn we niet meer zo gewend. We zijn juist met z’n allen opgeleid om heel veel en ‘t liefst ook een beetje slim na te denken. Met ons hoofd. Worden we ook goed voor beloond. Die mentale laag -zoals ik ‘m noem- is heel goed ontwikkeld dus. 

 

Maar je bent meer dan je hoofd. Meer dan je mentale laag. Je hebt ook nog een fysieke laag. Een emotionele laag en een spirituele laag. Wat ik vaak zie gebeuren is dat de connectie met onze andere lagen er niet is. Vaak voelen we bijvoorbeeld ons lijf niet meer zo goed. Ja, wel als je je teen stoot, maar niet de kleinere gevoelens en emoties. 

 

Het klinkt misschien een beetje gek, maar juist binnen in onszelf voelen is voor veel mensen uit hun comfortzone. En ik hoef jou niet te vertellen dat daar juist de groei zit, toch? 

 

  • Blue ocean beeld toevoegen –

Ken je nog de Red Ocean, Blue Ocean strategie? – Omhoog wijzen- 

 

Dit is daar eigenlijk een variant op. Kennis heb je genoeg. Modelletjes heb je ook genoeg. Waar échte groei kan plaatsvinden is de plek waar je niet zo vaak komt. En dat is waarschijnlijk bij je gevoel. 

 

Onze groei wordt vaak beperkt door onze onbewuste barrieres in ons systeem. Die hebben we ooit opgeworden om geen angst of pijn te ervaren en die zijn uitgegroeid tot onbewuste patronen. 

 

Als je durft te gaan voelen, kun je uiteindelijk die patronen ontdekken. Dan is het zaak om het oorspronkelijke gevoel áchter die barriere te voelen. Écht te voelen, niet alleen erover nadenken hè? 

 

Als je dat écht gevoeld hebt, verdwijnt die barriere. Dááág beperking. De ultieme vorm van persoonlijke groei wat mij betreft – je eigen beperkingen opheffen. 

 

Benieuwd hoe je weer leer voelen? Like de video en abonneer je op dit kanaal. Hier deel ik van alles over persoonlijke ontwikkeling en dus ook over leren voelen. 

 

Oh.. je had nog een uitdaging van me tegoed. Als jij de komende 5 dagen de vraag krijgt wat jouw mening is, begin je antwoord dan eens met de woorden “Ik voel”, in plaats van Ik denk of ik weet. Wedden dat dit heel erg uit je comfortzone voelt? 

 

Succes! 

Altijd de nieuwste tips en tricks zien?

Wil je geen video missen?

Abonneer je dan op dit youtube-kanaal en de nieuwste video’s komen jouw kant op!