Hoe doe je dat?

Herstel na burn-out

Wat is een burn-out?

Bij een burn-out voel je je geestelijk en lichamelijk opgebrand, vermoeid en uitgeput. Een burn-out is het gevolg van langdurige klachten die stress verergeren. Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en geen tijd wilt of kunt nemen om te ontspannen. Bijvoorbeeld door hoge werkdruk, spanning thuis of op school. Wanneer dit lang aan blijft houden kan dat zorgen voor uitputting en overbelasting. Zo ontstaat een burn-out.  

 

Heb ik een burn-out? 

Bij een burn-out ervaar je gevoelens van vermoeidheid en uitputting. Klachten die je dagelijks functioneren beperken. Op het werk, op school, thuis of in je sociale leven.  

Lichamelijke en psychische klachten zoals:

– Extreme vermoeidheid 

– Hoofdpijn

– Slaapproblemen  

– Buikpijn 

– Duizeligheid  

– Piekeren 

– Opgejaagd voelen  

– Prikkelbaar 

– Huilbuien 

– Moeilijk kunnen ontspannen 

– Slecht concentratie 

Als je een van deze klachten ervaart is het belangrijk om snel aan de bel te trekken en om hulp te vragen bij jouw situatie.  

 

Herstellen na een burn-out 

Een burn-out achter je laten kan lang duren. Vaak wordt er vooral alleen veel met je gepraat waardoor je het niet af kunt sluiten. Ons menselijke systeem bestaat uit meerdere lagen. Je fysieke laag, mentale laag, emotionele laag en spirituele laag. Een blokkade of trauma zoals een burn-out nestelt zich vaak in meerdere lagen. Als je alleen gaat praten werk je vooral in de mentale laag. Het is een stuk efficiënter en gemakkelijkere om een blokkade of trauma in één keer te verwijderen. Hierbij kan Oorspronkeling je helpen.  

 

Wat kan Oorspronkeling betekenen voor jou ná een burn-out? 

Jezelf opschonen voor binnenuit in de verschillende lagen is altijd een goed idee maar vooral bij een burn-out. Tijdens het opschonen van jezelf gaan we op zoek naar jouw oorsprong.  

 

Bekijk welke programma het beste bij jouw past en herstel na een burn-out door je oorsprong te vinden met Oorspronkeling.