Zij leven al vanuit hun oorsprong

Don’t believe me; believe my clients

Mijn leven zal voor altijd anders en intenser zijn, dichter bij waar het om draait in het leven.

Het jaartraject van Jacobien is een eye opener voor mij geweest (en ik zit pas op de helft!). Met makkelijke, soms uitdagende opdrachten en ‘a touch of magic’ nodigt zij mij uit om mijzelf beter te leren kennen. Het resultaat is dat ik meer in verbinding ben met mijzelf dan ik ooit ben geweest.

En dat is dankzij de faciliterende rol van lieve Jacobien die – met haar wijsheid en haar volle vertrouwen in jou en je proces- je rustig coacht op de voor haar kenmerkende zachte manier. Zonder oordeel. Met aandacht. Zodat ik mijzelf helemaal open durf te stellen en dingen naar boven kan halen die ik ver weg gestopt had.

Er is 1 ding wat ik heel zeker weet na dit jaartraject. Mijn leven zal voor altijd anders en intenser zijn, dichter bij waar het om draait in het leven.

Mijn advies: ook al twijfel je, doen! Twijfel komt uit je hoofd, je hart zou niks anders willen. Alle begin kan spannend zijn maar als je echt naar je oorsprong wil gaan is dit traject een aanrader.

Julia

Wat een leerzame en inspirerende reis!

Jacobien combineert haar ervaring en kennis met een stevig theoretisch fundament. Wat mij heeft verrast is het samenspel in haar aanpak van rationele, energetische, spirituele en emotionele invloeden. Deze zijn voor mij uniek. Ik ervaar haar als een empathische, betrokken en flexibele coach die ik iedereen kan aanbevelen.

Nieska Sintemaartensdijk

Zoals verwacht houdt de aanpak van Jacobien het midden tussen doelgericht en pragmatisch versus onderzoekend en spiritueel.

‘Zoals met veel in het leven, moet je het ervaren om verrast te worden. Met vrij weinig voorkennis, maar een grote nieuwsgierigheid naar de healings bij Jacobien, gingen we op avontuur. Het was instant duidelijk dat we een klik hadden. Zoals verwacht houdt de aanpak van Jacobien het midden tussen doelgericht en pragmatisch versus onderzoekend en spiritueel. Ook al gaat een gedeelte gepaard met woorden, je voelt daarna dat het niet letterlijk die woorden zijn die je toch ergens brengen. En dat dat te maken heeft met (al dan niet van lang geleden) energieën, patronen, gevoelens, genen etc. Daarom zijn er eigenlijk geen woorden voor om dit uit te leggen. Laat maar, onderga en ervaar nou maar. Aanrader!’

Judith-Ann Regout

Jacobien heeft mij bewuster gemaakt van de energie van mijzelf en anderen.

Jacobien heeft mij veel nieuwe inzichten helpen vinden over mijzelf en mijn omgeving. Zowel vanuit mijn werk als privé, heb ik altijd veel gesprekken met anderen en vragen mensen mij vaak om advies. Het was een bijzondere gewaarwording om nu eens zelf ‘aan de andere kant van de tafel te zitten’.

Jacobien maakte mij ervan bewust dat ik mij altijd verantwoordde naar mijn omgeving toe en het gevoel had alles te ‘moeten’ delen. Een woord dat sowieso beter is om niet te gebruiken… Jacobien daagde mij de eerste sessie uit om de inhoud van onze coachingsessies eens niet met anderen te delen. Het voelde als een opluchting dat ik die opdracht kreeg (en het dus ‘ niet mocht’), maar tegelijkertijd merkte ik achteraf hoe moeilijk ik het vond om niet meteen m’n lijstje op te bellen van mensen die met mij meeleefden in een tijd waarin er veel veranderingen in mijn leven kwamen. Bizar eigenlijk dat ik mij soms bijna verplicht voelde om iedereen een update te geven. Nu maak ik veel bewuster keuzes in wie ik betrek bij bijv. belangrijke keuzes of gebeurtenissen in mijn leven. Door het bij mijzelf te houden voelde de coaching echt als mijn proces, een veilige plek om dichterbij mijzelf te komen en keuzes te maken vanuit mijn hart.

Ik heb geleerd om mij te richten op wat ik graag wil, in plaats van veel tijd bezig te zijn met wat ik allemaal niet wil of anders wil. Leren vertrouwen op de toekomst. Ik ben op zoek gegaan naar mijn behoeften, waarden en wensen en leerde zaken uit het verleden beter te accepteren zoals ze zijn en af te sluiten indien nodig.

Jacobien heeft mij bewuster gemaakt van de energie van mijzelf en anderen. Hoe je deze kunt activeren of juist kunt afsluiten. Het lukt mij nu beter om in sommige situaties energie van anderen buiten mijzelf te houden, bij de ander te laten. In plaats van over te nemen en continu beïnvloed te worden door een gevoel of stemming van de ander, wat mij onbewust veel energie kostte. En ook te weten dat het oké is om iets bij of van een ander te laten.

C.

Wat een verademing, wat een tof gevoel, wat een kick. Dit is echt een cadeautje, een cadeautje dat ik iedereen gun!

Jeetje wat vind ik het gaaf en wat krijg ik een kick van het regelen en organiseren van evenementen. Ik ben hiervoor opgeleid, ben 10 jaar het vak uit geweest, maar het is altijd blijven kriebelen. Telkens kwam de vraag: ‘Waarom begin jij niet voor jezelf?’ Mijn antwoord was steevast: ‘Dat durf ik niet, dat vind ik veel te eng, ik weet niet of ik dat wel kan.’ Maar vooral als dochter van een ambtenaar riep ik: ‘Ik durf mijn zekerheid niet op te geven’.

Jacobien van ‘Oorspronkeling’ kwam op mijn pad en die gaf aan mij wel te kunnen helpen. In de zoektocht naar mijzelf was ik al een paar keer bij een vrouw geweest die iets vergelijkbaars heeft gedaan, maar Jacobien heeft voor mij echt de kers op de taart gebracht. Wat een verademing, wat een tof gevoel, wat een kick. Dit is echt een cadeautje, een cadeautje dat ik iedereen gun!
Na de behandeling bij Jacobien voel ik me enorm in mijn kracht staan, heb ik de lef om dingen aan te pakken, ga ik ervoor en is het nu een feit! Ik ben voor mezelf begonnen! Ik ga aan de slag als eventmanager!

Anke van Erven Dorens

Wat er toen allemaal gebeurde kan ik niet met woorden uitdrukken.

Ik had een gesprek met iemand die in ongeveer in dezelfde situatie zit als ik: een burn-out. Hoe gaan we er mee om, maar hoe komen we er vanaf. Via hem heb ik de naam van Jacobien gekregen en haar telefoonnr. Ik ben bij thuiskomst direct gaan bellen.

Het eerste belmoment met Jacobien was erg prettig, begripvol, maar ik kreeg ook ontzettend veel informatie. Het maakte me nieuwsgierigheid en maakte een afspraak voor 3 sessies. De eerste afspraak bij haar thuis was warm en gaf me het gevoel alsof ik haar al jaren ken. In het begin van de sessie vertelt ze wat me ongeveer te wachten staat. Het klonk een beetje onwerkelijk, dus gaf ik aan dat ik me liet verassen door haar.

Wat er toen allemaal gebeurde kan ik niet met woorden uitdrukken. Ik kan alleen vertellen dat ik door haar veel onverwerkte emoties een plek heb kunnen geven. Ook heb ik met haar hulp (overbodige) emoties kunnen verwijderen. Zo heb ik nog 2 sessies ondergaan en ze haalde mijn zelfvertrouwen steeds beter weer naar boven.

Onvoorstelbaar en zo’n prettig gevoel om bij haar te zijn. Ze maakte de vele informatie die ik in het begin kreeg waar. Ik ben blij dat ik Jacobien nu ken. Bij regelmaat hebben we nog contact en krijg ik tips. Dankjewel Jacobien dat ik jou heb mogen leren kennen.

Anja