Bedankt hé?!

Dankbaarheid

Dagelijks bezig zijn met dankbaarheid helpt om positiever en gelukkiger in het leven te staan. Meer positieve emoties, groter gevoel van geluk en een betere mentale gezondheid. Je richt je aandacht op wat je hebt en wat goed gaat in plaats van te focussen op het negatieve in je leven. Door dankbaarheid leer je ook beter om te gaan met tegenslagen. Door dankbaar te zijn voor het goede kun je beter in perspectief plaatsen wat er minder gaat. En perfectie bestaat niet. Je kunt ook dankbaar zijn voor dingen die niet perfect gaan. Niet alles hoeft te lopen zoals je van tevoren had bedacht.  

 

Dankbaarheid kun je leren: 

Door je dag te starten met dankbaarheid begin je met een positief gevoel. Maar als je nog niet (veel) bezig bent met dankbaarheid hoe begin je dan? Dankbaarheid kun je gelukkig heel goed oefenen. Door bijvoorbeeld elke ochtend 3 verschillende dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent die dag. Dat kan iemand zijn die invloed heeft op jouw leven, de zon die gaat schijnen of het lekker ontbijtje wat je net op heeft. Zo groot of klein als je zelf wilt. Ook kun je met verschillende apps elke dag vastleggen waar je dankbaar voor bent. Door het bij de hand te hebben helpt het ook als je je een dag wat minder voelt. Door die korte berichtjes naar jezelf terug te lezen kun je het negatieve makkelijkere los laten. Spreek het vooral ook uit naar de mensen waar je dankbaar voor bent. Door het te zeggen maakt het de dankbaarheid echt.   

 

Tijdens een traject ga je gedurende een jaar de vijf fasen van het komma-model van Oorspronkeling doorlopen. In iedere fase ervaar je oefeningen en maak je opdrachten, die steeds speciaal voor dit traject zijn samengesteld. Een optimale combinatie van zweverige en zakelijke methodes. Met keuze uit online only, in een groep of exclusief 1-op-1. Vind je purpose met Oorspronkeling. Meld je aan voor een vrijblijvende intake.