Hallo magische verbinding!

Cacao-ceremonie

Benieuwd hoe een cacao ceremonie is?

Chocola maakt gelukkig. Iets met gelukshormonen. Dat weet bijna iedere vrouw. Zeg eens eerlijk – hoe vaak dacht jij: “Ok, nog één stukje dan” en was de reep uiteindelijk toch helemaal op?

 

Fabeltje

Dat geluksgevoel is eigenlijk grotendeels psychologisch. Je hebt vast wel eens een chocolaatje als beloning ergens voor gekregen toch? Dat voelde heerlijk destijds. Die associatie maak je nu waarschijnlijk nog steeds als je chocola eet.

 

Een beetje biologie

Het is niet helemaal een fabeltje, dat chocola iets met je gelukshormonen doet. Althans, cacao doet dat. In rauwe cacao zit namelijk tryptofaan. Dit stofje stimuleert serotonine, wat voor een geluksgevoel zorgt. Een ander stofje -fenylethylalanine- zorgt voor een boost van je endorfine, ook al zo’n fijn gelukshormoon. Voor een hoge concentratie van deze stofjes heb je echt rauwe cacao nodig. In een gewone reep chocola zit niet genoeg hiervan om iets te merken in je lichaam. In de ceremonies van Oorspronkeling wordt alleen met biologische rauwe cacao van de hoogste kwaliteit gewerkt.

 

Moois van de Maya’s

Cacao komt uit Midden-Amerika en werd door de Maya’s gebruikt in heilige ceremonies. Ze noemden cacao een ‘medicijn’. Die stofjes zorgen er namelijk voor dat je hart wordt geopend. In ons dagelijks leven zitten we zo vaak in ons hoofd. Door dit ‘medicijn’ te nemen, wordt de verbinding met je kern weer hersteld.

 
Ceremonieel chocodrankje

In een cacao ceremonie start je met het formuleren van je intentie. Misschien wil je een bepaald inzicht. Misschien wil je een antwoord op een belangrijke vraag ontvangen. Vervolgens wordt de ceremonie geopend. Je ontvangt een drankje dat gemaakt is van cacao, kruidenthee en een beetje chilipeper. Hierdoor wordt de cacao nog beter opgenomen in je lijf. Daarna ga je zitten of liggen en sluit je je ogen.

 

Een verdiepende meditatie en de begeleidende muziek nemen je mee naar een rustige staat. Na ongeveer 30 minuten begin je het effect van de cacao in je lijf te merken. Sommige mensen zien vooral beelden, anderen voelen vooral veel in hun lijf. Weer anderen ‘weten’ ineens bepaalde dingen.

 

De innerlijke reis (noem ‘t geen ‘trip’ – alsjeblieft niet) duurt meestal zo’n twee à twee-en-half uur. Als je weer een beetje bent geland in de ceremonieruimte is het fijn om je ervaringen op te schrijven, je inzichten en antwoorden te noteren. Nadien is er ruimte voor het delen van je ervaring – als je dat wil. En als je vragen hebt kan je die ook dan stellen.

 

Mild medicijn

Cacao is een heel zacht en liefdevol plantmedicijn. Alsof je een emmertje zelfliefde over je heen gooit. Af en toe voelt het misschien even heftig qua emoties en ook dat is goed, omdat je daardoor jezelf opschoont. Daarbij is altijd professionele begeleiding aanwezig, om je een extra handje te helpen.

 

Fijne villa

Van groot belang bij iedere ceremonie is de set en de setting. Daarmee wordt bedoeld dat zowel je mindset als de setting waarin de ceremonie plaatsvindt prettig is. Om je mindset te optimaliseren ontvang je een aantal dagen voor de ceremonie een mail met daarin twee oefeningen.

 

De ceremonie vindt plaats op een landgoed in de Brabantste bossen in een luxe monumentale villa. Daar liggen de comfortabele wollen matjes met warme dekentjes klaar om plaats op te nemen. Met de setting zit ‘t dus ook wel snor.

    

 

 

Dit schreef Rachel na haar cacao-ervaring

Ik had geen idee wat mij te wachten stond toen ik de cacaoceremonie ging doen. Ik ging er open in, maar tegelijkertijd vond ik het ook wel spannend. Jacobien en Julia zorgden ervoor dat ik mij snel veilig voelde en mij kon overgeven.

 

De cacao ceremonie was voor mij een hele fijne en vooral bijzondere ervaring. Het heeft mij veel waardevolle inzichten gegeven over mijzelf en mijn leven. Toen het klaar was voelde ik een enorme rust en dankbaarheid. Het is een eerste kennismaking die mij nieuwsgierig maakt naar wat er nog meer te ontdekken is.

 

 

 

Veilig en vertrouwd

Eén van de belangrijkste peilers van Oorspronkeling is ‘veiligheid en vertrouwen’. Ook in een cacao ceremonie dus. Vooraf wordt altijd een energetische check gedaan of er in jouw systeem nog een blokkade zit. Gedurende de ceremonie wordt er goed voor je gezorgd, zowel op spiritueel niveau als op praktisch niveau.

Omdat cacao zo mild is kan het door bijna iedereen gebruikt worden. Bij de Maya’s deden ook kinderen mee aan de ceremonies. De enige contra-indicaties zijn een hoge bloeddruk en hartproblemen en het gebruik van SSRI-medicatie (bijvoorbeeld anti-depressiva en slaapmedicatie). Als je zwanger bent, zou het in principe geen kwaad kunnen, maar doe het dan alleen na overleg met de begeleider van de ceremonie.

 

Voelen, voelen, voelen

Ben jij wel even klaar met altijd maar in je hoofd zitten? Heb je juist behoefte aan de verbinding met jezelf, met je hart? Of ben je gewoon benieuwd hoe zo’n ceremonie gaat? Je bent van harte welkom om mee te doen. ‘t Wordt fantastisch, trust me!

Reserveer jouw plekje in de volgende cacao ceremonie

Doe je mee?

De eerstvolgende cacao ceremonie vind je hieronder. Consider yourself invited. Na inschrijving en betaling ontvang je een bevestiging van je reservering samen met de factuur. In de aanloop naar de ceremonie ontvang je een mailtje met de voorbereidingen voor de dag.

Let’s mail

Als je al voelt dat een cacao ceremonie iets voor jou is, maar je wilt toch nog even overleggen: mail me. Ik help je graag.

 

Wil je wel maar kan je niet op die dag(en)? Houd deze pagina in de gaten. Er worden regelmatig nieuwe data toegevoegd.