18/01/22

Hoe smáákt cacao eigenlijk?

“Oeh, lekker! Cacao. Dat is zeker net als chocolademelk? Of smaakt ‘t heel anders?” Ik ben altijd blij als iemand die vraagt stelt! In deze video geef ik antwoord op deze vraag. En veel leuker, ik laat je ook het antwoord zíén. 

Oeh, lekker! Cacao. Dat is zeker net als chocolademelk? Of smaakt ‘t heel anders? 

 

Ik ben altijd blij als iemand die vraagt stelt! 

 

In deze video geef ik antwoord op deze vraag. En veel leuker, ik laat je ook het antwoord zíén. 

 

‘Ik ben Jacobien van Oorspronkeling en ik help mensen die zichzelf afvragen ‘is dit nou alles?’ om hun purpose te vinden. Daarbij zet ik onder andere cacaoceremonies in. Daarmee maak je een innerlijke reis. Op die reis kom je je antwoorden tegen. 

 

Ik krijg die vraag dus heel vaak. Bijna iedereen heeft de associatie met warme chocolademelk. Logisch ook, want cacao is natuurlijk het hoofdbestanddeel van chocolade. 

 

Het antwoord is heel simpel.

 

Nee! Het smaakt absoluut niet lekker. Rauwe cacao is namelijk heel bitter.

 

Ik liet een aantal vrouwen proeven hóé bitter dat nou echt smaakt. 

“Bitter. Blijft hangen in mijn keel”

“Het is niet lekker, nee!”

 

En voor een ceremonie gebruik ik ook nog een snufje chilipeper als ingredient, waardoor het -naast bitter-  ook nog een beetje pittig wordt. 

 

Zo’n cacaoceremonie doe je dus niet omdat het zo lekker smaakt. Wél omdat je je gelukshormonen een boost wil geven en jouw antwoorden wilt vinden. 

 

Heb jij ooit de combinatie bitter en pittig geproefd? Laat je reactie hieronder achter, ik ben heel benieuwd. 

Wil je een cacao-ceremonie bijwonen?

Dat kan bij Oorspronkeling

De belangrijkste peilers van de caca0-ceremonies bij Oorspronkeling zijn veiligheid en vertrouwen. Alleen dan kun jíj́ een fijne innerlijke reis maken. Benieuwd hoe zo’n cacao-ceremonie bij Oorspronkeling er uit ziet?

Gerelateerde artikelen

Inschrijven Workshop ‘Geleide Visualisatie’

Zo voelt het Dit is hoe je purpose ontdekken vóélt En hoe vóélt dat dan? Een vraag die ik regelmatig krijg als ik het over het ontdekken van je purpose heb. Ook ná het webinar 'Zó ontdek je je purpose'. Klinkt zo makkelijk hè - een stappenplan om je purpose ontdekken. Maar het vóélen? Dat [...]

Cursus persoonlijke ontwikkeling; wat kost dat eigenlijk?

Persoonlijke ontwikkeling. Zingeving. Je purpose vinden. Wie wil dat nou niet? Maar zo'n 'cursus persoonlijke ontwikkeling', wat kost dat eigenlijk? Jezelf ontwikkelen, je purpose ontdekken of leren wat voor jou zingeving is, kan op heel veel verschillende manier. Uiteraard heeft iedere keuze een eigen prijskaartje. Zo wordt deze bijvoorbeeld beïnvloed door je keuze om helemaal [...]