“Oeh, lekker! Cacao. Dat is zeker net als chocolademelk? Of smaakt ‘t heel anders?” Ik ben altijd blij als iemand die vraagt stelt! In deze video geef ik antwoord op deze vraag. En veel leuker, ik laat je ook het antwoord zíén.
Oeh, lekker! Cacao. Dat is zeker net als chocolademelk? Of smaakt ‘t heel anders?
Ik ben altijd blij als iemand die vraagt stelt!
In deze video geef ik antwoord op deze vraag. En veel leuker, ik laat je ook het antwoord zíén.
‘Ik ben Jacobien van Oorspronkeling en ik help mensen die zichzelf afvragen ‘is dit nou alles?’ om hun purpose te vinden. Daarbij zet ik onder andere cacaoceremonies in. Daarmee maak je een innerlijke reis. Op die reis kom je je antwoorden tegen.
Ik krijg die vraag dus heel vaak. Bijna iedereen heeft de associatie met warme chocolademelk. Logisch ook, want cacao is natuurlijk het hoofdbestanddeel van chocolade.
Het antwoord is heel simpel.
Nee! Het smaakt absoluut niet lekker. Rauwe cacao is namelijk heel bitter.
Ik liet een aantal vrouwen proeven hóé bitter dat nou echt smaakt.
“Bitter. Blijft hangen in mijn keel”
“Het is niet lekker, nee!”
En voor een ceremonie gebruik ik ook nog een snufje chilipeper als ingredient, waardoor het -naast bitter- ook nog een beetje pittig wordt.
Zo’n cacaoceremonie doe je dus niet omdat het zo lekker smaakt. Wél omdat je je gelukshormonen een boost wil geven en jouw antwoorden wilt vinden.
Heb jij ooit de combinatie bitter en pittig geproefd? Laat je reactie hieronder achter, ik ben heel benieuwd.